December 2014, we zijn bij vrienden geweest en rijden langs een donker bospad terug naar huis. We hebben het over onze toekomst, hoe zien we ons zelf over een paar jaar? Waar wonen we? Wat doen we? En hebben we kinderen?

Zowel mijn vriend als ik hebben altijd aangegeven geen kinderen te willen en toch zeiden we op dat moment dat we ons zelf eigenlijk toch wel met kinderen zouden zien. En dus zou onze toekomst er heel anders uit gaan zien.
Laten we er dan maar voor gaan bedachten we. Dus in januari stoppen met de pil. Alleen verliep alles net even wat anders dan verwacht.
Na de tweede maand geen pil kreeg ik pijn, veel pijn. En wanneer ik zeg dat ik veel pijn heb gaan bij iedereen de alarm bellen rinkelen, want ik die zegt dat ik pijn heb dan moet het wel heel erg zijn.
Dus gelijk naar de huisartsenpost en dezelfde nacht nog ben ik met spoed geopereerd. Diagnose endometriose.

Waarom vertel ik dit zal je misschien denken? Het onderwerp van de mail gaat toch over hoe ik 17 kilo ben afgevallen?
Klopt, maar om af te vallen moet je vaak ook eerst zijn aangekomen. 

Gewicht was nooit echt een issue voor mij. Ik sportte veel en was best tevreden over mijn lichaam. Tot die ene dag in februari 2015. Die dag dat ik met spoed geopereerd werd. De dag waarop ik de diagnose endometriose kreeg.
Die dag was ook de dag waarop mij verteld werd dat ik hoogstwaarschijnlijk niet zonder hulp zwanger kon worden. De dag waarop ik chronisch ziek bleek te zijn en de dag waarop ik al het vertrouwen in mijn lichaam verloor.

Lang verhaal kort, al heel snel bleek dat natuurlijk zwanger worden geen optie was en gingen we over op IVF. In totaal voor de IVF 3 keer kunstmatig in de overgang gebracht, overstimulatie, PCOS ontwikkeld en als kers op de taart ook nog eens een extra operatie.
Dit alles resulteerde in een prachtige dochter EN in ruim 30 kilo overgewicht.

30 kilo aangekomen door hormonen. En tja, iedereen weet dat wanneer je aankomt door hormonen dat dat er niet zo makkelijk af gaat (toch?).

Dus toen mijn dochter geen borstvoeding meer wilde wilde ik toch echt aan afvallen. Ik paste mijn leefstijl aan, ging nog meer sporten en met heel hard werken, mezelf alles ontzeggen was het gelukt! Ik had 2 kilo verloren in 3 maanden tijd!
Yes! Wat was ik blij, maar tegelijkertijd ook teleurgesteld. Want anderen die deden wat ik deed vielen zo een kilo per week af.
Maar ja, mijn kilo’s kwamen van de hormonen, die zijn er moeilijker af te krijgen.

Toen ik vorig jaar de opleiding deed tot intuïtief master coach  kwam ik er achter dat die extra kilo’s niet aan mijn voeding of beweging lag, maar aan mijn beperkende overtuigingen.
Ik had het vertrouwen in mijn lichaam verloren. Ik was er van overtuigd dat wanneer je aankomt door hormonen je niet af kan vallen. Ik was er van overtuigd dat als ik 1 keer mezelf iets liet gaan dat ik dan minimaal 2 kilo aan zou komen.
En deze overtuigingen zorgde er voor dat ik niet af viel. Deze overtuigingen hielden me op mijn gewicht. Deze overtuigingen waren het grootste obstakel in mijn strijd tegen de kilo’s.

En dus heb ik sessies op deze overtuigingen gehad. Veel sessies, van mezelf en van collega’s. Gedurende de sessie kwamen er steeds meer dingen naar boven en ging ik steeds meer van mezelf begrijpen. 
Maar wat nog mooier was. Ik ging weer vertrouwen op mijn lichaam. En ik werd er steeds meer van overtuigd dat ik wel kon afvallen.

Veranderende ik mijn voeding? Nee!
Veranderde ik hoeveel ik bewoog? Nee!
Veranderde ik het geloof in dat ik af kon vallen? JA!

En dat was de key. Dat was ook de reden waarom ik het Gezond en Fit traject heb ontwikkeld. 
Door verschillende aspecten uit het leven te belichten en dit te koppelen aan mijn gezondheid viel ik af. Blokkades werden opgeheven en ik voelde me steeds lekkerder in mijn vel zitten.
Ik gaf me samen met een vriendin op voor de mudmasters en we gingen zelfs samen trainen. Zonder kids! 

En nu, nu is het tijd om anderen te helpen. Nu is het tijd voor jou! 
Zodat jij je weer lekker in je vel voelt zitten. Zodat jij weer meer uit het leven kan halen. Zodat jij weer die vrolijke energieke moeder of vrouw wordt die je was.
Zodat jij weer jij bent.

We starten maandag met een nieuwe groep. Doe je mee?

Laat het me weten, of boek gelijk een mini sessie in.



Liefs,


Annemiek