De dood, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. En we doen allemaal ons best om dit moment zo lang mogelijk uit te stellen.

Op 9 november 2022 overleed mij lieve man, mijn maatje, liefde van mijn leven en de beste vader voor onze dochter. Gisteren hebben wij hem de laatste eer bewezen en heb ik deze woorden tot hem gesproken:

Lieve Patrick

Toen we een tijd geleden bij een uitvaart waren hebben we meerdere malen om ons heen gekeken of we echt wel bij de juiste uitvaart waren.

We konden ons zo niet herkennen in wat er verteld werd over die persoon.

Toen we bij het uitvaartcentrum naar buiten liepen zei je ook gelijk :” als ik dood ga dan moet je niet doen alsof ik perfect was. Zeg maar gewoon dat ik alles achter mijn kont aan liet slingeren. En dat ik door mijn vele sporten regelmatig vergat dat mijn gezin ook nog tijd en aandacht nodig had”

Dus bij deze. Ik heb het gezegd.

Maar lieve Patrick. Jij was misschien niet perfect, maar wel perfect voor mij.

Je stond naast me als ik dat nodig had. Remde me af als ik weer eens ergens net iets te fanatiek of enthousiast in ging en gaf me net dat duwtje in de rug als ik mezelf weer eens te klein hield.

Catlijn was je grote trots. Jullie hadden zo’n speciale band.

Al toen ze nog bij mij in de buik zat was jullie connectie zo geweldig.

Je hoefde je hand maar op mijn buik te leggen en ze vloog er haast naar toe.

Wat mij dan wel eens een gekneusde rib opleverde.

Ook na de bevalling was jij haar grote held. Terwijl ik nog op de OK lag, lag Catlijn veilig bij jou in de armen. Als ik die foto’s weer terug zie, de liefde spat er vanaf!

Als iemand je ook maar vroeg wat het mooiste moment was uit jouw leven dan was het de geboorte van Catlijn en dat jij zo lang met haar op de arm mocht zitten.

Ook toen Catlijn groter werd was jij haar held. Soms een beetje te beschermend, elk klimrek was te hoog en elke andere volwassene was een potentieel ontvoerder, maar altijd vanuit de liefde voor jouw dochter.

Catlijn maakte ons gezin compleet.  Wij drietjes konden samen de hele wereld aan.

Maar nu moeten wij jou laten gaan. Nu moeten wij de dromen die we hadden voor ons drietjes met z’n tweeën waar gaan maken.

Nu moeten wij een weg zien te vinden zonder jou fysiek in ons leven, maar altijd in ons hart.

Lieve Patrick, jij was de liefde van mijn leven. Mijn maatje, mijn held en de beste vader die Catlijn zich maar kon wensen.

Ik hou van je en ik ga je missen!

Dankjewel dat jij ruim 18 jaar met mij je leven hebt gedeeld❤️

w