Ik sta voor de deur van het grote witte gebouw. Op de gevel staat in grote letters “Het ondernemershuis” , ik voel gezonde spanning terwijl ik het gebouw op zich goed ken. 
2 grote schuifdeuren gaan automatisch open, ik merk dat ik daar van schrik, ik ging immers altijd via de zijdeur naar binnen.
(In mijn studententijd heb ik hier 5 dagen per week na openingstijd schoongemaakt. )

En vandaag, vandaag kom ik hier als klant, vandaag zijn alle medewerkers aanwezig. De medewerkers waarvan ik een paar jaar geleden elke dag hun bureau heb schoongemaakt. De bureaus waarvan ik me vaak af vroeg wat voor mensen hier overdag aan zouden zitten. 

En nu, nu zijn ze allemaal aan het werk. Het pand is niet zo stil als hoe ik het kende. De telefoon gaat continu en ik hoor mensen door elkaar praten. Het leeft, er hangt een gemoedelijke sfeer. Het lijkt zelfs wel een beetje gezellig. 
De geur van verse koffie komt me tegemoet en ik hoor regelmatig mensen lachen.

En dan ben ik aan de beurt. Samen met de meneer die me op haalt lopen we naar zijn bureau. Ik doe mijn verhaal.
Ik geef paaldans lessen en ik heb een BTW nummer nodig, is me verteld. En hoe werkt dit allemaal? Waar moet ik beginnen? Is alleen een BTW nummer voldoende of kan ik me beter inschrijven? Zo veel vragen. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

De man neemt alle tijd om me alles uit te leggen en al snel kom ik tot de conclusie dat een inschrijving bij de Kamer van Koophandel de meest logische optie is.

Zo gezegd zo gedaan.

“Welke naam mag ik noteren voor je bedrijf?” Vraagt de man. Uh jeetje, een naam. Daar had ik eigenlijk nog helemaal niet over nagedacht. Ik kwam hier voor informatie en nu ben ik een bedrijf aan het inschrijven.
Impulsief roep ik “Desert Eagles”
Mijn line dance groep heet Desert Eagles en ik kon zo even niks anders bedenken. Desert Eagles staat voor mij voor vrijheid, voor oneindige mogelijkheden en een mooie bijkomstigheid, de beginletter staat redelijk vooraan in het alfabet, dus zodra mensen gaan zoeken in de telefoongids sta je redelijk bovenaan.
Dus Desert Eagles it is. En dan ineens ben je ondernemer.

Inschrijven is stap 1, dat kan iedereen. En dan, hoe ga je verder? 

Via via kom ik bij een boekhouder die me op weg gaat helpen, via daar weer bij een goede tussenpersoon voor mijn zakelijke verzekeringen en vervolgens nog bij het ROZ die een poging doen om mij te begeleiden als startende ondernemer. Toen nog eigenwijzer dan nu was dat een aardige uitdaging. Plus het feit dat ik geen standaard onderneming had met inkoop en verkoop, maar ik ging danslessen geven. Andere BTW tarieven, nagenoeg geen inkoop. Wel verkoop maar geen maandelijkse facturen enzovoort. Even niet standaard, maar goed, ze deden wat ze konden.

Al snel werd mijn hobby bedrijfje een serieus bedrijf en had ik geen tijd meer voor mijn werk en ging ik fulltime ondernemen.

Inmiddels is er een heleboel veranderd. Van een paar uur in de week dansles geven, naar fulltime dansles geven voor verschillende organisaties, naar een eigen ruimte, Zumbawear verkoop en nu een online dansschool en coaching wat ik op alle gebieden nog steeds verder blijf uitbreiden.

En weet je wat, het voelt goed. Inmiddels heb ik meerdere handelsnamen, Dance4Fun en FiaFiaFactory zijn een paar voorbeelden.

Vandaag ga ik een taartje eten op mijn 14 jarig ondernemerschap! Vandaag ga ik extra genieten van de beste keus die ik ooit had kunnen maken.

Vandaag vier ik feest! Want vandaag bestaat mijn bedrijf 14 jaar en daar ben ik mega trots op!

En weet je wat, ik ben nog lang niet klaar. Ik heb nog zo veel plannen, zo veel dromen. En stuk voor stuk maak ik mijn dromen waar.