Huh, de Eiffeltoren denk je misschien?
Nee, niet letterlijk. Maar ik heb wel minimaal het aantal treden gezet als in de Eiffeltoren. En zelfs wel 2 of 3 keer. En dan niet met lege handen.

Afgelopen dagen hebben we mijn dansschool leeg gehaald. En het meeste naar huis gebracht.

Mijn dansschool zit op een bovenverdieping zonder lift, dus je raad het al…. Alles moet naar beneden gebracht worden via de trap van 20 treden.

Zelfs het afval want we hebben ook geen raam waar we het uit kunnen gooien. En als je een laminaat vloer er uit wil halen van zo’n 100 vierkante meter dan mag je wel even.

De trap van de dansschool  is behoorlijk stijl en heeft wat meer treden dan een gemiddelde trap dus daar zaten al aardig wat treden in.

30 kratten met spullen, die elk 1 voor 1 de trap af gingen.
Alles in de bus en op naar huis. En thuis aangekomen… alles naar zolder 
Dus weer 2 trappen op met elk 13 treden keer 30. Had ik al verteld dat het de afgelopen dagen best warm was?

Weer terug naar de dansschool om alle losse spullen op te halen, nog zo’n 30 keer trap op en af en je raad het al, thuis alles weer naar zolder dus weer 30 keer 2 trappen op en af…
De kringloop ook nog even geholpen met de spullen naar beneden sjouwen, dus ook …nou ja, ik hoef het niet uit te leggen toch….

En zo door… spierpijn in mijn  benen ken ik amper door het vele dansen, maar de afgelopen dagen voelde ik toch wel wat pijntjes.

Komt natuurlijk ook bij dat het mentaal ook wel een dingetje is.
Het is immers mijn dansschool waar het over gaat.
Mijn dansschool die ik 11 jaar op deze locatie gerund heb. Mijn dansschool waar mijn dochter de eerste stapjes heeft gezet, ze heeft leren steppen en springen op een skippybal. 

Mijn dansschool dat zowel voor mij als voor mijn dochter een tweede thuis was.
Mijn dansschool, die omdat een ander dat vind, nu niet meer van mij is.

Ik mag er mijn passie niet meer uitoefenen. Nooit meer lachende gezichtjes van kinderen die de hele week uit kijken naar hun dansles. Nooit meer zwetende mensen bij de Zumba of Pound. Gezellige gesprekken met deelnemers, voor na of tijdens de lessen.

En waarom? Omdat het niet mag volgens de regels. Heb ik al gezegd dat ik sommige regels stom vind?

Niet dat iemand ooit last van ons heeft gehad. We zaten er immers 11 jaar voordat iemand van de gemeente bedacht dat het niet mocht. Niet omdat er klachten waren, maar gewoon puur toeval.

Omdat we na 10 jaar en een heftige Corona periode waarin wij ons leden aantal enorm hebben zien slinken er alles aan gedaan hebben om weer terug te komen op het oude niveau. We waren zichtbaar, wat moet je anders? We hadden een spandoek opgehangen zodat mensen ons kunnen vinden. Zou dat de oorzaak zijn geweest? Of baalde hij gewoon dat het bedrijf wat hij zocht even niet had doorgegeven dat ze verhuisd waren. 

Niemand zal het weten alleen de medewerker van de gemeente.

En nu, nu denk ik terug aan 11 mooie jaren. 11 jaar lang dansen met plezier. 11 jaar blije gezichten en zwetende mensen. 11 jaar lang Dance4fun.

Helemaal stoppen doe ik niet.
Ik blijf online les geven en steeds meer bedrijven weten me te vinden voor hun personeel. Wat ik echt super leuk vind. Eenmalige projecten of standaard les na of tijdens werktijd. Gegarandeerd plezier!
Ook hoop ik na de vakantie periode weer op scholen les te kunnen geven. Ik heb genoeg ideeën voor allemaal leuke lessen.

En misschien moet ik die medewerker van de gemeente wel dankbaar zijn. Want als hij niet langs was geweest hadden we niet moeten sluiten, hadden mijn vriend en ik niet zo goed samen gewerkt. Hadden we niet ontdekt dat we samen klussen wel erg leuk vinden en waren we nu niet aan het kijken naar een klus huis. 

Zonder die medewerker had ik misschien niet zo veel mooie ideeën gehad voor FiaFiaFactory, zo veel motivatie om er een succes van te maken. Zo veel om over te schrijven.

Dus dankjewel meneer. Bedankt dat je me het laatste zetje hebt gegeven. Het zetje waardoor ik nu heel veel mensen mag gaan helpen op zoek naar hun mooiste leven. Dankjewel dat ik nu mooie cursussen heb geschreven en er nog velen mogen volgen.

Dankjewel, want hierdoor ben ik op zoek gegaan naar mijn FiaFia❤️

En dankjewel dat ik door het vele traplopen (en mijn nieuwsgierigheid) nu weet dat de Eiffeltoren 1665 traptredes heeft😉