Zoals je inmiddels waarschijnlijk al weet ben ik begonnen met hardlopen. Vandaag al 2,25 km. Dus het schiet op.

Toen ik na mijn rondje zat uit te puffen in de auto en ik even de radio aan zetten begon net het nummer hakuna matata te spelen.

Buiten dat ik een enorme Disney fan ben zegt dit nummer natuurlijk alles waar ik voor sta.

Hakuna matata, ja je hebt het of niet….. hakuna matata ‘ T is maar hoe je het ziet…

Je hebt geen zorgen, zorg maar dat je geniet…

En zo is het ook. Alles is relatief. Jij bent de creator van je eigen leven.

Maar waarom ben ik dan nog niet waar ik wil zijn?

Eigenlijk heel simpel en toch ook weer niet. Je leven is een reis, jij bepaald welke weg je neemt. En daarbij hoort ook je verleden onder ogen te zien. Je schaduwkanten.

Hoe graag ik ook wil met mijn bewuste Mind, Ik zet mezelf nog steeds niet volledig op de eerste plaats. En zo lang ik dat niet doe, ga ik niet mijn droomleven creëren. Daar zitten ook bij mij nog steeds blokkades onder. Heel langzaam, laagje voor laagje ben ik die aan het verwijderen.

Maar net zo als bij anderen kunnen sommige blokkades erg diep zitten. En ik had er nogal wat.

Dus het is een proces. Als je kijkt waar ik vandaan kom dan zie je dat ik al mega stappen heb gemaakt. Ook elke keer wanneer ik iemand help en bij een ander dingen heel, heel ik ook dingen voor mezelf.

Morgen is het volle maan. Hier reageer ik altijd heel heftig op en lucky me, mijn dochter ook.

We botsen ook altijd wel een keer hee heftig in de dagen voor volle maan. Zo ook gisteren. Het is natuurlijk een kleuter van 4,5 en meestal super lief. Maar gisteren even niet. Ze had ook last van de volle maan energie en ik ook dus dan botst het. En op dat moment besefte ik dat ik nog steeds niet mijn mooiste leven leef.

Want ik moest werken van mezelf. Want ik moet mijn bedrijf opstarten. Ik moet mijn huis opruimen. Ik moet de dansstudio leeg halen….

Tenminste dat zit in mijn hoofd,

Maar ik moet dat helemaal niet, ik kies daar zelf voor. 

Het hoeft niet. De wereld vergaat niet als ik het niet doe. Er gebeuren geen ernstige dingen wanneer ik even een paar dagen rust neem. Dus ik moet niks.

Dus vanmorgen, of eigenlijk vannacht om

3.33 toen ik wakker werd, besloot ik dat ik het vandaag anders ging doen. Ik ben me bewust van de volle maan energie. En als je je er dan bewust van bent dan kan je er maar beter rekening mee houden en er het beste van maken. Dan heb je er ook het minste last van.

En dus besloot ik, ik ga het anders doen. Ik ga mijn mooiste leven leven.

Ik heb al aan veel mensen sessies gegeven, nog nooit direct om een recensie gevraagd. Terwijl ze allemaal 1 voor 1 super enthousiast waren.

Dus dat was stap 1.

Stap 2, genieten van het geluid van de vogeltjes. Het was immers nog midden in de nacht, dus ik had nog wel even.

Stap 3, mijn ochtend routine weer doen. Door alle drukte van de afgelopen tijd vloog ik ‘s ochtends uit bed en ging ik gelijk aan de slag. En dat terwijl ik iedereen in wel traject dan ook vertel dat een goede ochtend routine zo belangrijk is en dat het heerlijk is om je dag te beginnen met een workout. Dus vanmorgen weer heerlijk een korte workout gedaan. Ik merkte ook na mijn workout dat ik me echt weer beter voelde. Ik heb dat gewoon nodig, ’s ochtends even een momentje voor mezelf en lekker fit starten.

Stap 4, go with the flow. Even alle verwachtingen los laten. Gewoon zien wat er gaat gebeuren. En dat geeft zo veel rust. En ja ik wil een heleboel, en dat komt ook allemaal wel. Maar nu is het tijd om even een pas op de plaats te doen. Even te kijken hoe de rest van de dag gaat verlopen.

En nu, hakuna matata.

Dat nummer kon niet op een beter moment komen. Het deed me beseffen wat ik eigenlijk al wel weet. Maak je geen zorgen, hou je energie hoog en leef je mooiste leven. Laat verwachtingen los en geniet! En kijk zo af en toe eens een Disney film🤪

Liefs Annemiek❤️