Je kan meer dan je denkt. Zo vaak zeg ik dit tegen mijn klanten. Ik help ze met het behalen van hun doelen.

Of dat nou is als voedings of beweeg coach, als intuïtief coach of een combinatie van dit alles. 

Je kan meer dan je denkt is een zin die ik vaak gebruik wanneer mensen bij mij komen met specifieke doelen.

Maar tegen mezelf zeg ik dit bijna nooit.

Ik heb een mega faal angst en wil altijd alles perfect doen. Als coach vertel ik mensen altijd dat wanneer ze iets perfect willen doen ze de eerste fout al hebben gemaakt.

Een spiegel voorhouden voor een ander is natuurlijk ook best makkelijk. Ik weet knelpunten te vinden en te benoemen en kan met simpele dingen grote veranderingen teweeg brengen bij anderen.

Maar bij mezelf… dat is nog wel een dingetje.

Enige tijd geleden ben ik begonnen met hardlopen. Of nou ja, iets wat er op lijkt. Met veel pijn en moeite lukte het me om 10 minuten afwisselend 1 minuut te wandelen en 1 minuut hard te lopen.

Maar ik ben een sport mens. Ik kan uren achter elkaar Zumba doen, of andere dansvormen. Waarom lukt dag hardlopen dan niet?

Iets met mezelf voorhouden dat ik dat niet kan. Een vriendin van me begeleid mensen die willen beginnen met hardlopen of die concrete doelen willen behalen en daar wat begeleiding bij kunnen gebruiken.

En hoe goed ik ook ben in anderen begeleidden, zelf begeleiding ontvangen is toch wel weer even wat anders… 

Samen zijn we inmiddels aan het trainen voor mudmasters eind september van dit jaar, dus nu nog bijna 3 maand te gaan. Ik had dit wel een beetje onderschat moet ik zeggen. Dus er moest echt iets gaan veranderen.

Het samen trainen werkt! Al voel ik nog steeds die faal angst. Ik ben hier toch de sport instructeur, dus waarom kan zij die dingen wel en ik niet?

Antwoord: faalangst. Ik laat los in plaats van even alles geven, ik ga wandelen in plaats van dat laatste stukje hard te lopen. Ik doe precies wat ik mijn klanten vertel niet te doen.

En dus is het tijd om het roer om te gooien.

Een collega van me is ook business coach en ik voelde al een tijdje dat ik me door haar wilde laten begeleiden. Ze werkt ook met intuïtie en spiritualiteit, maar is ook realistisch, kijkt naar cijfers en weet welke strategie voor jou het beste werkt.

Na een fijn gesprek te hebben gehad heb ik besloten ja! Te zeggen.

Ja! Tegen een jaartraject.

Ja tegen een traject waarvan ik weet dat het me echt heel erg gaat helpen. 

Maar ook ja tegen een flinke investering. Ja tegen een aanbetaling waarvan ik echt geen idee heb hoe ik hier aan ga komen.

En toch zeg ik volmondig Ja!

Doodeng vind ik het. Want gelijk nadat ik ja had gezegd ging er van alles door mijn hoofd. En vooral het hoe dan? Hoe kom ik in zo’n korte tijd aan dat geld? Ik ben mijn bedrijf nog aan het starten. Ik heb nog niet voldoende klanten, enzovoort.

Stomme is dat ik vorige week een cursus heb gegeven over manifesteren. De basis van hoe jij jouw droomleven kan manifesteren heb ik geleerd aan anderen. De cursus is trouwens nog steeds aan te schaffen, dus als je mij wil helpen met mijn doel😉.

Ik ben bezig een traject te maken waarin ik mensen leer te communiceren met hun intuïtie en zo alles te kunnen ontvangen waar ze naar verlangen. 

Dus ik leer het anderen, maar waarom pas ik het zelf dan niet toe? 

Weer die stomme  faal angst. Net als met het hardlopen, net als met het trainen voor de mudmasters. 

En dus heb ik vanmorgen een besluit genomen.

Ik ga vandaag dat rondje van 1,2 km (ja ik weet het, geen mega afstand maar wel mijn eerste doel) in 1 keer lopen.

Niet wandelen maar hardlopen.

En ik heb besloten dat ik voor vrijdag de omzet ga behalen die ik nodig heb om mijn aanbetaling te doen.

Nu ik dit schrijf zit ik nog na te puffen van mijn rondje hardlopen. Ik heb niet alleen de 1,2 km die ik als eerste doel had gelopen maar zelfs nog een klein stukje extra.

En nu dus op naar doel 2 van deze week! Ik ben er van overtuigd dat me dit gaat lukken. Dus wees voorbereid om veel van me te gaan zien de komende dagen. Ik heb geweldige acties in petto voor mijn trouwe volgers en ben vastberaden mijn doel te halen!

Want ook ik kan meer dan ik denk❤️