Of nou ja, niet helemaal dan, maar wel grotendeels

Ken je dat, zo eens per maand, niks smaakt behalve die Tony’s reep…

Als je een man bent waarschijnlijk niet, of misschien van je partner. Maar veel vrouwen zullen dit vast herkennen. Die periode in de maand en oh wat heb je dan zin aan chocolade… Tenminste ik wel.

En nu heb ik nog het “geluk” dat ik hou van pure chocolade, maar ja, ook een  hele reep pure chocolade is niet heel erg aan te raden, maar wat dan? Je mag jezelf best eens verwennen toch? Even toegeven aan die hormonen. Ze zijn immers al lastig genoeg.

Ik bedacht me dat mijn blogs niet alleen maar over verhalen over mij of mijn programma’s hoeven te gaan, maar dat ik aan mijn trouwe blog en nieuwsbrief lezers ook wel eens gewoon een lekker recept mag delen.

Een lekker recept, speciaal voor vrouwen.

Nou ja, oke, mannen mogen dit ook eten, maar wel op de vooraarde dat er genoeg is voor de vrouw wanneer ze in haar maandelijkse periode zit. En mannen die al langer in een relatie zitten zullen dit vast begrijpen, al heeft die van mij er nog wel eens moeite mee om dit te onthouden. Maar dat is zijn eigen risico.

Dus hier is het, een heerlijk en verantwoord ontbijt of lunch gerecht, met chocolade (en ja daar mag je gerust Tony’s 70% puur voor gebruiken)

Havermout met chocola 

Ingrediënten voor 1 portie :

30 gram havermout
1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet, liefst biologisch)
2 x een halve banaan, in plakken
1 theelepel honing
Een handje hazelnoten, gehakt
Optioneel een blokje pure chocolade

Bereiding: Kook de havermout samen met voldoende water bijna gaar in een diepe pan. Voeg dan de banaan toe en laat nog een aantal minuten doorkoken. Roer regelmatig. Haal hierna de pan van het vuur. Voeg dan de cacaopoeder, het zout en de honing toe. Roer nog een aantal maal goed door. Schep het mengsel op een bord, garneer met de hazelnoten en eventueel nog wat extra plakken banaan of extra pure chocolade (minimaal 70% cacao)

Eet smakelijk!

Enne, dit mag je natuurlijk ook eten wanneer je geen last hebt van hormonen, maar gewoon wanneer je zin hebt aan een ander ontbijtje.

Wist je trouwens dat je bij het Gezond en Fit programma ook allemaal van dit soort heerlijk recepten krijgt? Heb je al trek gekregen?

Een gratis info call kan je altijd aanvragen via: 

https://calendly.com/fiafiafactory/info-call

Geen fotobeschrijving beschikbaar.