Gezond en fit met FiaFiaFactory

In deze blog wil ik jullie meenemen in mijn verhaal en waarom ik het programma “Gezond en Fit met FiaFiaFactory” in mijn aanbod heb en wat het voor mij betekend heeft.

Ik heb me eigenlijk nooit zo druk gemaakt over hoek er uit zag. Ik was niet groot, maar daar. Had ik niet echt last van, mijn moeder is ook niet lang en die leek zich prima te redden, dus geen reden om me daar druk over te maken. Ik maak makkelijk contact en hoor vaak genoeg dat ik een open uitstraling heb en vriendelijk over kom. Dus niks mis mee.

Zelfs toen ik klachten kreeg van mijn knie en minder kon sporten, vervolgens ook nog eens zitten werk ging doen en een paar kilo aan kwa, vond ik het eigenlijk nog steeds wel prima.

Mijn overtuiging was echter wel dat afvallen voor mij niet heel makkelijk zou zijn. Toen ik wat jonger was wel hoor, want dan sportte ik gewoon even wat extra en dan was ik weer op gewicht. Maar hoe ouder ik werd hoe lastiger dit zou zijn. Want ja, dat zat nu eenmaal in de familie. Met name aan mijn moeders kant zijn de mensen niet bepaald slank te noemen, maar ik had geluk want mijn moeder was de slankste van het stel en van mijn vaders kant van de familie zou ik wellicht ook nog wel wat mee hebben gekregen. En zo lang ik er voor zorgde dat ik niet te veel aan kwam hoefde het er ook niet af.. Dus op zich nog niet hele erge problemen, alleen achteraf gezien al wel wat overtuigingen over afvallen.

Een andere overtuiging was ook dat mannen veel makkelijker afvallen dan vrouwen, maar ook dat had ik geaccepteerd…. Tot dat….

Ja tot dat moment dat wij besloten om voor kinderen te gaan. Ik was niet de slankste, maar ik was tevreden met hoe ik er uit zag. En ik was al over de 30 dus afvallen is dan gewoon wat lastiger (nog zo’n overtuiging), maar ook dat was nog niet een heel groot probleem.

Maar ja, dan gebeurt hetgeen waar ik onbewust heel bang voor was.

Zwanger worden ging niet zoals gepland, of eigenlijk, na een maand zelf “proberen” liepen we al bij allerlei specialisten. Het hoe en wat zal ik in een andere blog en/of video verder toelichten.

Enen fast forward, we gingen over op IVF. Dat betekend, eerst alles stil leggen, een kunstmatige overgang.

Vraag een willekeurig persoon en die zal aangeven dat vrouwen in de overgang gemiddeld 10 kilo aankomen, en ook dat was een overtuiging die ik had. En ja als je dan kunstmatig in de overvang word gebracht is het niet zo raar dat je 10 kilo aankomt en daar waren de eerste 10 kilo.

Helaas eerste poging liep wat anders dan verwacht, dus alles stoppen, operatie 2 en weer opnieuw proberen…. Kunstmatige overgang nummer 2, en 10 kilo er bij. Dat waren er al 20… oeps, dat gaat hard, maar ja, net geopereerd, ik kon nog niet volledig sporten zoals ik dat wilde en dus moest ik het maar accepteren.

Ook bij de 2e poging verliep het iets anders dan gehoopt. We kwamen wel wat verder maar helaas liep dat fout. 

Dus poging 3, en je raad het al, weer 10 kilo er bij…. Ik zat nu al op +30 kilo….

Maar, het was het waard, want ik was zwager. Tijdens de zwangerschap viel het heel erg mee, maar 9 kilo er bij. Maar even snel rekenen… 10+10+10+9= 39 kilo bovenop mijn oude gewicht… Dat was wel erg veel… Maar dat zou nou de zwangerschap wel weer goed komen.

Ik had in de planning om zodra het kon gelijk veel te wandelen en al die overtollige kilo’s er weer af te trainen. Echter na een keizersnede ben je wat minder snel weer in vorm dan ik gehoopt had…

Lang verhaal kort, na mijn zwangerschap zat ik nog met 30 ivf kilo’s. Borstvoeding zorgde er alleen maar voor dat ik continu honger had, dus die hielp niet bij het afvallen.

Maar mijn grootste overtuiging, die kilo’s zijn er bij gekomen door hormonen, die krijg je er gewoon niet makkelijk af. Zelfs de diëtiste snapte er niks van. Met wat ik at en hoeveel ik bewoog kon het niet zijn dat ik maximaal 200 gram in een maand af viel.

En daar zat nu juist het probleem.

Ik had de overtuiging dat ik niet, of in ieder geval heel moeilijk kon afvallen. Ik had de overtuiging dat als ik alleen al naar een gebakje keek dat die gelijk op mijn heupen zat. Ik had de overtuiging, dat 1 feestje gelijk +2 kilo betekende…

Maar is dat wel zo? Want waarom zou ik niet af kunnen vallen? Ik eet gezond, ik beweeg voor mijn werk. Geen enkele reden waarom ik niet af zou kunnen vallen en dus is het wat anders.

Gedurende het traject en de opleiding tot intuïtief master leerden we steeds meer te kijken naar overtuigingen. Blokkades, beperkende overtuiging, hoe je het ook maar wil noemen.

Zo lang ik er oprecht in geloof dat ik niet af kan vallen omdat die kilo’s door de hormonen komen, kan ik stoppen met eten, maar dan gaat het er nog amper af. 

Maar waar komt dat dan vandaan?

Het grootste voordeel van het volgen van de opleiding tot intuïtief master is dat je verloop elkaar oefent en dus ook wekelijks meerdere breaktrough sessies ontvangt.

1 van mijn grootste angsten waardoor ik overtuigingen dat ik niet af kon vallen bleef vasthouden was eigenlijk dat ik bang was voor mannen. Zou ik dan nog wel over straat kunnen zonder dat er vervelende mannen je na roepen, of misschien nog wel erger. Die angst was zo groot dat ik eigenlijk gewoon geen mooi en slank lichaam wilde. 

Die angst ben ik nu aan het aanpakken, en ik ben er nog niet, maar stukje bij beetje wordt die angst minder. En ook stukje bij beetje wordt mijn overtuiging dat ik niet kan afvallen minder.

En weet je wat, ik leef nog steeds hetzelfde. Ik eet hetzelfde, ik sport net zo veel (en nu zelfs wat minder) Maar nu val ik wel af. Niet snel, maar dat is oke. 

Ik voel me beter, ik vind dat ik het eerste verdien als het gaat om voeding. Ik vind het meer dan oke dat we biologisch eten.  Ik vind het leuk om te sporten, en zit er zelfs serieus aan te denken om te gaan hardlopen, omdat ik dat wil en niet omdat het moet. (Mensen die me kennen kunnen zich misschien nog herinneren dat er 1 ding was waar ik echt een hekel aan had en dat was hardlopen)

Ik voel me goed en ben trots op mezelf. Enne… de eerste 10 kilo zijn er nu af, maar nu zonder moeite, zonder dieet, zonder extra sporten.

En dat is precies wat ik de deelnemers van Gezond en Fit met FiaFiaFactory leer. Ik ga met ze kijken waar de overtuigingen vandaan komen, we kijken naar voeding en naar beweging. Waarom vind je nog steeds dat je niet het beste verdiend en wat kan je er aan doen, met hulp van mij en de rest van de groep om dat wel te vinden.

En daarom is dit programma zo perfect voor mij. Het staat zo dicht bij, het is mijn weg die ik heb bewandeld en elke keer met elke groep opnieuw bewandel. De weg naar meer liefde voor mezelf, de weg naar weer volledig vertrouwen in mijn lichaam. De weg naar een nog betere versie van mezelf en de weg naar de beste versie van jou.

Doe je mee? De volgende groep start 29 maart en er zijn nog plekjes vrij

Hopelijk spreek ik je snel

Liefs,

Annemiek