Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan, dat is wel zo’n beetje mijn motto. Ik hou er van om mezelf uit te dagen, om grenzen van mijn kunnen op te zoeken en steeds weer die spanning te ervaren.

We weten dat echte groei plaats vind buiten je comfort zone, en misschien dat ik daardoor ook al aardig wat dingen heb bereikt.

Maar soms, of nee eigenlijk altijd wanneer ik weer iets nieuws doe gieren de zenuwen door mijn lijf. Want ook al doe ik vaak dingen die ik nog nooit eerder heb gedaan en verleg ik mijn grenzen… Toch blijf ik last houden van faalangst. Sommige mensen die me wat langer kennen snappen daar niks van. Ik sta immers bijna elke dag voor een groep, ga live op Facebook wanneer ik daar zin aan heb, en heb nu zelfs een YouTube kanaal waar ik best wat informatie over mezelf deel. En wanneer ik dat doe dan zie ik er mega zelfverzekerd uit… Niets is minder waar, want elke les hoop ik weer dat de mensen het leuk vinden en dat ik het goed doe, elke live hoop ik stiekem dat er niemand kijkt, zodat ze er ook geen oordeel over kunnen hebben en mijn YouTube kanaal… wist jij dat al? Waarschijnlijk niet, en dat is niet alleen omdat ik dit nog maar net gestart ben….

Maar goed, om even terug te komen op mijn motto. Het afgelopen jaar was naar de kapper gaan best wel een dingetje, in de tijd dat ze open waren hadden de meeste kappers maatregelen waar we niet heel erg blij van werden en daarna zijn ze natuurlijk een hele tijd dicht geweest.

Momenteel zijn de kappers wel weer open, en behalve dat ze hun prijzen hebben opgeschroefd (wat ik immers volkomen begrijp) zijn de wachttijden behoorlijk lang en de maatregelen gelden ook nog steeds.

Al vaker hebben we het er over gehad dat ik ook zelf mijn gezin wel kan knippen. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Toch?

Dus dacht mijn vriend, ik bestel een goede tondeuse, kammen en goede kappersscharen, zodat ik dit dus zelf kan doen.

Gisteren was het al zo ver, na afgelopen weekeind alles te hebben besteld zou het dinsdag binnen komen. Dus mijn planning, lang leve YouTube, filmpjes kijken hoe ik dat het beste kan doen en dan dinsdag knippen….

Het universum had wat anders in gedachten, want als je deze blog leest gelijk wanneer het is gepost zal je zien dat het vandaag dinsdag is…

En dus mocht ik zonder me ingelezen te hebben, een half filmpje te hebben gekeken hoe ik bepaalde dingen het beste kan doen enz, de haren van mijn vriend knippen.

En weer die spanning… Wat als het niet goed gaat? Dan loopt hij voor schut en dan is het mijn schuld. 

Hij heeft alle vertrouwen in mij, maar ik….

Maar goed, mijn motto is: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan….

En…….

eigenlijk best goed gelukt toch?