Europese dag van het slachtoffer… Wat een dag, wie verzint zulke dagen? En wanneer ben je een slachtoffer. Is niet iedereen wel eens ergens het slachtoffer van? Ben jij een slachtoffer? Of doe je er juist alles aan om geen slachtoffer te zijn?

Heel lang wilde ik geen slachtoffer zijn. Ik was geen slachtoffer van het feit dat mijn ouders gingen scheiden. Ik was geen slachtoffer van de man die dingen deed die echt niet door de beugel konden. Ik was geen slachtoffer van die chronische ziekte, enzovoort enzovoort… En zo kan ik nog wel even door gaan.

Maar klopt het wel? Was ik echt geen slachtoffer? Of toch wel? En waarom wilde ik geen slachtoffer zijn? Ik was het toch niet altijd? 

Maar juist doordat ik zo hard probeerde om geen slachtoffer te zijn was ik toch wel een slachtoffer. Een slachtoffer van de scheiding van mijn ouders, slachtoffer van de man van mijn moeder, slachtoffer van tja van wie… van de endometriose. 

En weet je, het is oke, ik ben een slachtoffer en dat is oke, want ik ben het niet altijd. Ik ben nog zo veel meer dan dat. Een hele mooie zin die ik mocht opschrijven van mijn coach, van degene die mij heeft opgeleid, en degene die me al zo veel stappen verder heeft geholpen.

En juist door die slachtoffer rol te accepteren, mijn schaduwkant, kan ik groeien. Kan ik anderen helpen. Juist door af en toe slachtoffer te mogen zijn van mezelf ben ik in staat mezelf en anderen te helen.

En dat is nu ook wat ik ga doen. Ik ga anderen helpen met mijn werk als Intuïtief master en Reiki healer. Anderen helpen hun slachtoffer kant te omarmen, want je bent niet alleen slachtoffer, maar je bent zo veel meer dan dat.

Mijn eerste programma is gestart, “Gezond en Fit met FiaFiaFactory”. En ik ben inmiddels al weer druk bezig met mijn volgende programma.

Een netwerk voor “slachtoffers” van endometriose. Met maandelijkse groepshellingen en steun vinden bij elkaar. Want je mag er zijn, wie of wat je ook bent, wat je ook hebt meegemaakt. Het is oke.

En als jij het slachtoffer bent van iets, hoe groot of klein ook. Bedenk dan, je bent een slachtoffer en dat is oke. Want je bent het niet altijd en je bent zo veel meer dan dat.

Wil je weten of ik wat voor je kan betekenen, vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Liefs,