Even een korte intro bij deze blog. Al mijn blogs schrijf ik en publiceer ik, zonder ze na te lezen, zonder ze te controleren op typfouten enz. En zonder de inhoud na te lopen. Zo ook onderstaande blog. Deze blog heb ik vanmorgen geschreven, direct na het bericht van mijn collega waar ik naar verwijs. Direct na het schrijven van deze blog kreeg ik een berichtje van een oude vriendin van de middelbare school, iemand die ik kwa taal best hoog heb zitten en ook wel kwa techniek enz. Ze wees me op 2 kleine spelfoutjes, maar wat nog veel belangrijker was, ze vertelde me dat ze mijn site mooi vond, en goede teksten… Zo iets ogenschijnlijks kleins heeft mijn dag echt goed gemaakt, en misschien maakt het al een deel van deze blog niet eens meer zo relevant. Toch wilde ik hem delen, omdat het iets is waar ik vaker tegenaan loop. Maar door het uit te spreken heb ik dus instant al een deel geheeld.

Jaloezie, een klein woordje die zo veel kan doen, zoveel kapot kan maken. Vanmorgen werd ik er door een collega weer op gewezen dat mensen jaloers zijn op mij. En dit is iets wat mij mijn hele leven al achtervolgt. En waarom? Ik heb werkelijk geen idee. Ik heb altijd het beste voor met andere en ook altijd gehad. En toch botst ik elke keer tegen die muur van jaloezie op. En ja, je buitenwereld is een weerspiegeling van je binnen wereld, dus ik zal dit onbewust op me af roepen. Zo werkt het nu eenmaal.

Vraag blijft nog steeds, waarom? 

Ja ik ben gelukkig, maar dat is me niet zo maar komen aanwaaien. In mijn ogen is geluk een mindset, iets waar je voor kiest. Want makkelijk is mijn leven zeker niet geweest.

Ja ik heb een geweldig leuke vent, maar een relatie is werken. Hard werken, zo ook die van ons. Anders blijf je geen 16 jaar bij elkaar. Dus het is niet iets wat zo maar aan komt waaien, maar gewoon hard werken. Elk ander gelukkig stel zal dat beamen.

Ja ik heb de meest geweldige dochter, maar mensen die dicht bij me staan weten hoeveel moeite ik heb moeten doen om haar überhaupt te mogen krijgen. Dat was niet even een paar minuutjes plezier om het zo maar even te noemen, maar een jaar lang elke dag meerdere naalden in mijn buik zetten, 2 operaties, 30 kilo aankomen, je hele lichaam ontregeld en het vertrouwen in je lichaam verloren. Maar het resultaat mag er wezen. En ja ik kijk dan naar het resultaat, een geweldige dochter waar ik zielsveel van hou en dan ben ik gelukkig. Dan kies ik er voor om gelukkig te zijn en er niet aan te denken wat ik er voor heb moeten doen. 

En ja ik had een goed lopend bedrijf, (had, want zoals je in mijn vorige blogs hebt kunnen lezen is 2020 een jaar van transformatie geweest) maar denk je nou echt dat dat zo maar komt aanwaaien? Een bedrijf is hard werken, heel hard werken. En dat is oké, daar heb ik voor gekozen en ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Wat veel mensen niet weten is dat ik zelfs tijdens (ja je leest het goed) mijn bevalling nog gewerkt heb. En 1 dag na mijn bevalling was ik met infuus in ook al weer aan het werk. Dus ja, ik hoorde bij de top, maar dat kwam me niet zo maar aanwaaien. Dagen tot 2 uur ‘s nachts gewerkt om bestellingen te verwerken was tijdens een sale periode geen uitzondering. En ja, dan wordt je beloond. Dan hoor je bij de top, maar het komt zeker niet zo maar aan waaien. En dat is oké, want ik vind hard werken niet erg.

Zo kan ik nog wel tientallen voorbeelden opnoemen, maar voor alles geldt, het is me niet aan komen waaien. Ik heb hier voor mijn deel gedaan zodat het universum haar deel kon doen. Destijds onbewust en nu bewust.

En dus is het nu tijd om de jaloezie bij anderen weg te halen. Het is niet nodig, want ook ik moet er hard voor werken. Ik werk alleen op een andere manier dan dat jij het misschien doet. Maar in plaats ban jaloers te zijn kan je me ook vragen hoe ik het doe. Ik help je met alle liefde, net zoals ik iedereen wil helpen. Mijn bedrijf heet niet voor niets, FiaFiaFactory – your roadmap to happiness😉.

Mijn missie is om jou te helpen weer gelukkig te zijn, op welk gebied dan ook. Want als jij gelukkig bent hoef je ook niet jaloers te zijn op een ander. En laten we eerlijk zijn, jij verdient het om gelukkig te zijn, net als ik, net als iedereen.

Dus misschien had de titel van deze blog wel moeten zijn, “ Gelukkig zijn is een keus”

Denk jij dat ik je kan helpen met wat voor blokkades dan ook. Heb jij een probleem wat steeds weer terug lijkt te keren, wat het ook is, op welk gebied van je leven, of meerdere gebieden, ik kan je er mee helpen. Dus stuur me gerust een bericht om een kennismakingsgesprek gesprek in te plannen.

Ik kijk er naar uit om je te helpen. Want hoe meer mensen er gelukkig zijn hoe mooier de wereld wordt.

Liefs,