Of toch niet? We kunnen in ieder geval wel een beetje geluk gebruiken. (Dansschool dicht, een jaar niet volledig kunnen werken vanwege alle maatregelen en een nieuw bedrijf opstarten zonder enige reserve.. dus kom maar op met dat geluk…)

Toen gisteren manlief besloot de badkamer schoon te gaan maken was ik daar uiteraard erg blij mee. Schoonmaken is al niet mijn grootste hobby en de badkamer al helemaal niet, dus dat hij dit op zich nam was al erg welkom. Zo had ik tijd om even bij te tanken, dacht ik.

Want na een half uurtje of iets hoorde ik een soort plof van boven komen. Het klink alsof de leiding was geknapt ofzo, dus ik liep naar boven om te kijken hoe groot de schade was. 

Het was niet de waterleiding maar het glas van de douche cabine… De hele badkamer lag onder het glas. Gelukkig had mijn vriend behalve dat hij nogal was geschrokken niks. Hij keek op het moment van knappen net naar beneden en het glas heeft hem verder niet geraakt of in ieder geval niet bezeerd.

Maar bij het zien van al dat glas schrik je toch wel even. Is hij oke? We hebben ooit iemand gezien die door een soortgelijke glaswand was gevallen en dat zag er niet fraai uit. Maar gelukkig was hij ongedeerd. Dat stemde me goed en ik merkte ook weer dat ik toch echt wel heel gek met hem ben.

En nu? Ja nu moeten we het opruimen. We hebben een dochter die vanavond wil douchen of in bad en je wil ook ’s avonds gewoon gebruik kunnen maken van de wc boven.

En al dat glas moest dus gewoon weg. Voor het eerst in tijden functioneerden we weer als een team. De afgelopen tijd was dit door alles wat er gaande was, het vele werken enz een beetje verwaterd. Maar nu waren we weer een team. Samen hebben we supersnel een plan gemaakt hoe we dit koude oplossen en met de maatregelen die er nu gelde nog net op tijd wat kunnen bestellen bij de bouwmarkt zodat we dat nog voor sluitingstijd op kunnen halen. Ook wel weer fijn, maar ook confronterend weer dat je in tijden zoals deze niet even snel naar de bouwmarkt kan om materiaal te halen wat je nodig hebt. Maar ook deze tegenslag kunnen we goed verwerken en we kunnen er ook wel weer om lachen.

Het plan om de badkamer aan te gaan pakken is nu in een stroomversnelling geraakt en ’s avonds hebben we samen alvast gekeken naar een andere badkamer en wat we nu ongeveer willen.

En of scherven geluk brengen?… Ik denk het wel. Niet alleen zijn wij weer wat dichter bij elkaar gekomen, ook heb ik zelf nog 2 mooie prijzen gewonnen waardoor ik mezelf nog meer kan ontwikkelen. Dus ja, voor mij is het zeker waar, scherven brengen geluk.