Prijzen bepalen, iets wat zo simpel klinkt, maar wat ik oh zo lastig vind. Want hoe bepaal je wat de juiste prijs is voor jouw dienst? Het is niet dat ik een broek inkoop voor €10,- en €10,- winst wil op die broek en dus €20,- vraag. 

Het is iets ontastbaars, maar wel iets ontastbaars wat ook gelijk weer heel veel waarde geeft.

En waarom mag een psycholoog €150,- voor een sessie vragen en zou ik dat niet mogen? Omdat hij of zij gestudeerd heeft? Nou geloof mij, ik heb psychologen genoeg gezien in mijn leven en geen van allen heeft mij zo ver kunnen dan sessies met mijn coach.

Ik help je waarschijnlijk in die ene sessie 10 stappen verder dan die psycholoog? Dus eigenlijk heb ik je daarmee een heleboel geld bespaard. Toch?

Maar het blijft een dingetje. Maar ja, als ik het niet doe… De huur wordt niet betaald van lucht. Ook de winkel vind het best prettig dat ik mijn boodschappen betaal en er niet heel hard mee weg ren (nu is dat laatste best lastig aangezien ik mijn boodschappen laat bezorgen, maar je snapt het punt). Dus er moet ook simpelweg gewoon geld binnen komen. En dat mag ook!

Afgelopen weekeind hadden wij nog een les van de opleiding tot intuïtief master, een soort after class, want we zijn immers al geslaagd, deze ging over het opzetten van je coachingspraktijk. En ook hier werd weer aangegeven hoe belangrijk het is om je prijs te bepalen. En vooral ook om niet te goedkoop je diensten aan te bieden en al helemaal niet gratis. (De wekelijkse gratis kaartjes op mijn facebook pagina kon nog net)

Maar waarom vind ik dat dan zo moeilijk? Is het vanwege het collectief, dat ik om me heen hoor dat je geen geld mag vragen voor jouw gift? Of zit er meer onder? Heb ik op het gebied van geld gewoon zelf nog veel te helen?

Om deze gift te ontwikkelen heb ik ook geld betaald, en ik heb er tijd in geïnvesteerd. Het heeft niet alleen mij maar ook andere geholpen. Waarom zou ik er dan geen geld voor mogen vragen?

En op die vraag kan ik eigenlijk geen antwoord geven.

Dus ja, ik vraag geld voor mijn diensten. Want op het moment dat ik met jou in gesprek ben om jou te helpen met jouw probleem kan ik niet ergens anders werken. Dus mijn tijd is kostbaar. Mijn dienst is kostbaar.

Wanneer ik jou help om gelukkiger te worden , dan voel jij je beter en wanneer je mij daarvoor betaald dan voel ik (en mijn bankrekening) me beter. Want dit geld is niet alleen voor mij. Zelfs niet alleen voor mijn gezin. En wat ook heel belangrijk is, met de transactie die jij doet door het geld naar mij over te maken zet je de energie in werking om jouw transformatie te starten.

Met voldoende geld kan ik mijn droomleven gaan leven. En dat wil niet zeggen dat ik in een dikke villa wil wonen en alles voor mezelf wil houden. Juist niet. Ik wil het graag kunnen delen, op de manier die voor mij goed voelt. Mensen verder helpen. Vrouwen in hun kracht laten staan, waar ook te wereld. En tja, dat kost nu eenmaal geld.

Dus JA!!! Ik mag geld vragen voor mijn diensten en veel ook. Want jij geeft een stukje van jouw waarde (geld) aan mij en ik geef je daarvoor in de plaats een stukje van mijn waarde terug, en dat het niet tastbaar is, dat maakt niet uit. Want jij bent er mee geholpen en dat is waar het om gaat.

Wil je nu weten wat ik vraag voor mijn diensten? Kijk gerust bij aanbod en heb je er vragen over, dan mag je me altijd berichten. Aan elke behandeling, elke sessie , gaat een gesprek aan vooraf, zodat jij zeker weet dat jij de juiste keus maakt.

Dus wanneer spreken wij elkaar en ben jij bereid om die investering in jezelf te maken?

Liefs,