Loslaten, een klein woordje die zo veel betekenis heeft. Want wanneer laat je wat los. En wat bedoelen we nu precies met loslaten?

Als controlfreak is loslaten voor mij persoonlijk wel een dingetje, maar door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar gaat dat steeds beter. Ben ik er nu al? Nee nog helemaal niet en dat is ook niet erg.

Want bij loslaten hoort bij mij ook dat je ook kleine stapjes mag zetten. Niet alles hoeft perfect te zijn. (oei, die vind mijn ego perfectionist niet zo leuk)
Loslaten heb ik al behoorlijk gedaan het afgelopen jaar.
Loslaten dat ik geen verkoop punt ben van Zumba kleding. Maar ook het loslaten van mijn eigen dansstudio met ingang van dit jaar.
Dit zijn natuurlijk erg grote dingen die ik heb mogen loslaten.

Maar er zijn ook genoeg kleine dingen. Want wat denk je van het prachtige knutselwerk van je dochter. Het is toch geen probleem wanneer de sneeuwpop paarse armen heeft en knopen in verschillende vormen en kleuren, ook al heeft jouw voorbeeld dat niet.
Vooral deze voor het oog kleine dingen waren voor mij echt iets heel groots. Ik kon die controle niet los laten, alles moest perfect. Maar waarom?

Gebeurt er iets ergs wanneer de geknutselde sneeuwpop paarse armen heeft? Of is je dochter gewoon trots op haar sneeuwpop en mag jij dat ook zijn?
Ik denk toch het laatste. En dat ga ik nu ook zijn! Trots op de prachtige sneeuwpop die ze heeft gemaakt!

Voor een ander misschien iets kleins, voor mij iets heel groots. En daarom niet alleen trots op haar en haar sneeuwpop, maar vooral ook trots op mezelf en het lef om los te laten. En zeg nou zelf, de sneeuwpop is prachtig toch?

Kan jij makkelijk de controle los laten of kan je daar wel eens wat hulp bij gebruiken?
Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan om te kijken of ik je kan helpen met het loslaten van bepaalde patronen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is sneeuwpop.jpeg